Skoro tak, to Ty metrotest, nie podskakuj, bo ZTCW posiada również wersję przedliftową i tak, jak ja ze spadku wartości będzie średnio zadowolony. :diabelski_usmiech
Wracając do tematu, to myślę że spadki nie będą bardzo zauważalne... jeśli musiałbym sprzedać swoją Octe, to napisałbym w ogłoszeniu: sprawdzona wersja przelftowa, z hasłem reklamowym: przemyślane rozwiązania. No właśnie, czy hasło nie straciło swojej aktualności?
Skoro tak, to Ty metrotest, nie podskakuj, bo ZTCW posiada również wersję przedliftową i tak, jak ja ze spadku wartości będzie średnio zadowolony. :diabelski_usmiech
nawet dwukrotnie średnio zadowolony :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez Klauzero
Wracając do tematu, to myślę że spadki nie będą bardzo zauważalne...
a ja myslę, że będą, sądząc po zainteresowaniu octavią po FL znajomych niesamochodziarzy - generalnie "niefachowcom" :lol: :wink: z tego co widzę i słyszę lifting się bardzo podoba
[ Dodano: Pią 12 Gru, 08 19:16 ]
tzn. zauważalne, zależy co dla kogo jest zauważalne, spdziewałbym się różnicy 3-5kPLN :roll:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Serio? Jeśli chodzi o zdania niefachowców, to z mojego kręgu znajomych padały stwierdzenie: "brzydka, jak ta nowa Fabia, z rozdętym ryjem jak w 407... ale kto wie? Jak to jeden redaktor napisał: "Polak opon nie zmieni, ale za malowaną klamkę i lusterko bez mrugnięcia okiem dopłaci"
Mimo wszystko, trzeba przyznać, że OII FL została zaprojektowana z uwzględnieniem kanonów mody, wiodących prym w 2009 roku - reflektory projekcyjne nachodzące na błotniki, duże lusterka, rzadsze użebrowanie grilla... trzeba przyznać, że dobrze odrobili prace domową.
znowu po kilkudniowym obcowaniu z O2 FL muszę powiedzieć,że mi się już to auto opatrzyło
ani ten przód, ani tył nie wywołuje specjalnych emocji, po prostu octa
to chyba dobrze...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
no, chyba jakiś transport przyjechał, bo widziałem ze cztery Damboloty w ciągu ostatnich 2 dni, najfajniejsza była chyba czerwona
..myślisz o tej czerwieni corrida czyli niemetalicu ? Faktycznie może się fajnie prezentować przy tych zderzakach bez czarnych wstawek. Ciekawe kiedy pojawi się nowy konfigurator modelu na stronie bo póki co to jeszcze jest stary model i tak właściwie cennika 2009 to na OII FL też nie ma tylko dokładają pieczątki z rabatami do cennika 2008. Jak ja kupowałem swoja OII przed FL to rabat na pieczątce wynosił 9500 więc są już całkiem blisko tego poziomu więc za chwilę będzie można stwierdzić, że zmiana modelu ie spowodowała wzrostu ceny.
He he - a ja dziś rano widziałem hybrydę - OII FSI przed FL + lusterka nielakierowane już po FL (czyli Dumbo Style :P) - niedawno rejestrowana sądząc po numerach - powoziła kobitka w średnim wieku, więc o "tjuningu" :wink: raczej nie może być mowy - ciekawe skąd tę wersję "przejściową" wytrzasnęła :?: - Danielcio do tablicy ...
Mimo wszystko, trzeba przyznać, że OII FL została zaprojektowana z uwzględnieniem kanonów mody, wiodących prym w 2009 roku - reflektory projekcyjne nachodzące na błotniki, duże lusterka, rzadsze użebrowanie grilla... trzeba przyznać, że dobrze odrobili prace domową.
No porównywać Z4 z Octą to trzreba mieć poczucie humoru. Roadster BMW jest piękny.
Dziś byłem na chwilę w serwisie, pooglądałęm Oct po FL w kilku wersjach, i powiem wam że dupy nie rozrywa, lekki retusz a przód ochydny, poza tym przód jakoś tak wysoko stoi, mam wrażenie że jakby jeszcze wyżej od przed FL. Jedyny plus to środek, chociaż do tego co zaprezentował Golf VI duuużo brakuje. :|
Octavia RS TDI in Race Blue 205KM/443Nm by Tune-up
H&R springs |OZ Crono HT wheels | EBC brakes on.
ARobert napisał/a:
..myślisz o tej czerwieni corrida czyli niemetalicu ?
tak
Oto foty...
Zamieszczone przez Grzechos
No porównywać Z4 z Octą to trzreba mieć poczucie humoru. Roadster BMW jest piękny.
Porównania zostawmy autobildowi, chodziło mi tylko i wyłącznie o trendy w świecie samochodowego designu, a humorystycznie spróbowałem podejść do tematu w TYM wątku :P
Z tych akcesoriów najbardziej zainteresowała mnie blokada skrzyni automatycznej. Niestety nie ma zdjecia, więc nie wiem czy blokować można też DSG. Auto Wimar póki co twierdzi, że nie można...
Fajnie będzie wyglądał RS-ik. Jeśli zwykła do Dumbo to RS będzie chyba statkiem kosmicznym sądząc po "RS boot spoiler for Octavia (FAA610 004)" - element pokazany na stronie 7 pod obrazkiem nr 3.
mayak, Tak jak jest tam napisane: Radio Swing posiada dodatkowo:
- cyfrowy procesor dźwięku z equalizerem
- możliwość wyświetlania:
-- parametrów climatronika
-- temperatury zewnętrznej
-- z czujników parkowania
Poza tym jest 2DIN (BLUES jest 1DIN)
Szczerze 2.0CR to nie bedzie nic ciekawego. W Superbie jest, inne auta tez maja i lipa, a nie silnik. To nawet serii nie chce trzymac. Za to ten 1.6 CR mnie mocno interesuje. To moze byc bardzo oszczedny silnik ktory bedzie jezdzil po programie calkiem przyzwoicie, a do tego moze znow OII beda palic jak slynne ALH w OI :diabelski_usmiech
Komentarz